ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ


Αναπτυξιακή – Προπονητική φιλοσοφία

Η συνεχής βελτίωση και τελειοποίηση των δεξιοτήτων του αθλητή αποτελεί  το θεμέλιο της φιλοσοφίας του Advanced Basketball Development  .

Η προπονητική και αναπτυξιακή μας φιλοσοφία βασίζεται σε μια προοδευτική προσέγγιση στις υψηλού επιπέδου θεμελιώδης δεξιότητες της σύγχρονης καλαθοσφαίρισης , σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη αθλητική ανάπτυξη αλλά και την  προετοιμασία σε σχέση με την ψυχική και πνευματική ανθεκτικότητα  , στοιχεία απαραίτητα για αθλητές υψηλών στόχων .

Μέσα από μια πρότυπα εφαρμοσμένη προπονητική μέθοδό ,προσαρμοσμένη στο επίπεδο του κάθε αθλητή , εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και βελτίωση του .

Το A.B.D θα δώσει την δυνατότητα  σε  κάθε αθλητἠ και αθλήτρια να προσδιορίσει και να αναπτύξει το προσωπικό του αγωνιστικό  προφίλ , να αναδείξει το δικό του ταλέντο και προοπτικά  να το εφαρμόσει  μέσα στο γήπεδο .

Η στοχευμένη προπονητική διαδικασία , είναι το κορυφαίο για εμάς μέσο μιας σημαντικής και συνεχούς βελτίωσης του αθλητή μέσα στο γήπεδο αλλά και μέσα στο μυαλό του , προσφέροντας  σε κάθε έναν την δυνατότητα να αναπτύξει στοιχεία , όπως ηθική , στάση , αυτοπειθαρχία και προσωπική δέσμευση , τα οποία θεωρούμε  βασικό δομικό υλικό  ανάπτυξης μιας αθλητικής προσωπικότητας υψηλών στόχων .

Η προπονητική μας διαδικασία στηρίζεται στην αρχή ότι κάθε κίνηση στην καλαθοσφαίριση απαιτεί δύο κορυφαίες θεμελιώδεις  δεξιότητες , την ισορροπία σώματος και την κίνηση των ποδιών ,  και στο  ABD κάθε προπονητική διαδικασία εμπεριέχει αυτές τις θεμελιώδεις δεξιότητες .

Ταυτόχρονα επειδή θεωρούμε ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα κυρίως πνευματικό , αφού πρέπει να διαχειριστείς  σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μια σειρά από αλλεπάλληλα ερεθίσματα , προετοιμάζουμε την γνώση αυτή που οφείλει να έχει ένας μπασκετμπωλίστας αιχμής ,  μέσα από μια διαδικασία  σκληρής και συστηματικής δουλειάς , πολλαπλών ερεθισμάτων και αυξημένης προοδευτικά επιβάρυνσης .

Η  ατομική προσέγγιση του αθλητή ή της αθλήτριας στο ABD , δομείται μεσα από τις εξής μορφές υπηρεσιών που δημιουργούν τον άξονα εργασίας για τον κάθε έναν ξεχωριστά ,

  • Αξιολόγηση τεχνικών δεξιοτήτων
  • Εργομετρική αξιολόγηση
  • Μυοσκελετική αξιολόγηση
  • Παρακολούθηση αγωνιστικής απόδοσης
  • Βιντεοσκόπηση προπονήσεων για ανάλυση τεχνικής εφαρμογής
  • Παράλληλη τεχνική αξιολόγηση αγωνιστικών συνθηκών
  • Παρακολούθηση από αθλητικό ψυχολόγο
  • Επιστημονική υποστήριξη από ορθοπαιδικό αθλητιατρο
  • Επιστημονική υποστήριξη από εργοφυσιολόγο
  • Επιστημονική υποστήριξη από διατροφολόγο

Η επιστημονική τεκμηρίωση και παρατήρηση μας προσφέρει την πλατφόρμα που θα εργαστούμε με τον κάθε αθλητή εξειδικευμένα πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες του δημιουργώντας έτσι τα εξής :

Ατομικό προπονητικό πλάνο δεξιοτήτων

Ατομικό πλάνο εξέλιξης και αξιολόγησης αυτών

Ατομικό πλάνο αθλητικής ανάπτυξης

Αθλητικό διατροφικό πλάνο .

 

Attack and counterQ.I.P1 on 1